Marilyn Mehlmann representerer Rachel Carson-prisen i Freiburg

The 2nd International Convention of Environmental Laureates holdes fra 14. til 17. mars i Freiburg, Tyskland.

Tema: "New Coalitions - To Address Limits to Growth"

www.european-environment-foundation.eu/text/56/en/the-convention.html

Miljøprisvinnere:

Rachel Carson-prisen på internasjonal konferanse

Som en av 42 internasjonale miljøpriser er Rachel Carson-prisen invitert til en konferanse for og med prisvinnere i mars. Vinneren fra 2011, Marilyn Mehlmann, representerer prisen.

(10.02.13) I selskap med FNs "Champions of the Earth Award", Volvo Environment Prize, Der Deutsche Umweltpreis, Sofieprisen og andre høythengende utmerkelser står Rachel Carson-prisen på listen over "prestisjefylte internasjonale miljøpriser" som er invitert til arrangementet.

Konferansen, "2nd International Convention of Environmental Laureates", holdes i Freiburg i Tyskland fra 14. til 17. mars. Organisasjonen som står bak, European Environment Foundation, holder til i Basel i Sveits, og forsøker å bygge opp nettverk mellom nøkkelpersoner i miljøbevegelsen.

Årets tema er "The limits to growth and Green growth", og professor Jørgen Randers fra BI og tidligere direktør i FNs miljøprogram UNEP, Klaus Töpfer, er blant innlederne. Prisvinnerne deltar i rundebordskonferanser og paneldebatter, og skal også møte studenter og unge forskere. I tillegg får de en guidet tur gjennom "grønne" Freiburg. Byen har en høy stjerne som miljøby i global sammenheng.

- Vi er veldig stolte av at Rachel Carson-prisen er blitt oppdaget internasjonalt, og at vi er blitt invitert til denne konferansen, sier styreleder for prisen, Gabriele Brennhaugen. - Spesielt flott er det at den siste prisvinneren vår, Marilyn Mehlmann, har anledning til å delta. Hun jobber veldig jordnært for å ta vare på natur og miljø, og er en dyktig formidler som sprer optimisme og handlekraft, sier Brennhaugen.