Marie-Monique Robin på Erga gard i 2009

Marie-Monique Robin:

Ny film 2. mars

(10.02.13) Marie-Monique Robin, som fikk Rachel Carson-prisen i 2009, har laget en ny film med tittelen "Crops of the future" - framtidens grøde. Se filmen 2. mars i Sandnes!

Hvordan kan vi brødfø 9 milliarder mennesker på kloden i 2050, uten bruk av pesticider? Det er temaet for Marie-Moniques film. Den blir vist på KinoKino i Sandnes lørdag 2. mars kl. 14.15. Den har engelsk tale og varer i 96 minutter. Inngangspenger kr. 70 betales i døren.

Filmen ble lansert på fransk-tyske Arte TV i oktober 2012 og siden har blitt vist i flere land. Robin har reist verden rundt for å dokumentere eksempler på agro-økologiske dyrkingsmetoder, som gir langt høyere avlinger enn det kjemibaserte, "konvensjonelle", landbruket. FNs spesialrapportør for retten til mat, Olivier de Schutter, sier i filmen at dette er eneste farbare vei for framtiden.

Marie-Monique Robin har tidligere blant annet laget "The world according to Monsanto&quot (2008), om genmodifiserte organismer og storindustriens makt, og "Our daily poison" (2010), som handler om helseskader som følge av sprøytemidler i landbruket, tilsetningsstoffer i mat og hormonimiterende midler i bl.a. plastprodukter.

Mer informasjon finnes på nettstedet www.m2rfilms.com.
Les også mer om Marie-Monique Robin og Rachel Carson-prisen her.